Followers

Pesanan Tuan Tanah

To my dear readers yg nak blajar buat crafting dr tutorial Zie nih, sila jgn cilok Zie nyer tutorial pic n copy n paste zie nyer tutorial ea. If katakan nk copy n paste exactly (berserta dgn gamba) Sila letakkan link blog ini sekali di dlm post entry anda ea ^_^ Sharing is Caring but it doesn't mean i will allow u to steal...hehe

Friday, March 19, 2010

Cara² Nak Ngikat Riben a.k.a Bow


Nak tahu x camne cara² ikat bow spt dlm pic kat atas nih??? Jom kte same² blajar ngikat ea uols :)





Step 1 -->> Wrap ribbon around pegs.






Step 2 -->> Cross the right end of the ribbon over the left.






Step 3 -- >> Fold the same piece back under to the right hand side.







Step 4 -->> Take that end of the ribbon and thread it underneath the ribbon that is supported by the pegs.






Step 5 -->> Fold the ribbon back over to the front.






Step 6 -->> Tie a knot to hold your bow in place.






Step 7-->> Take your bow off the pegs and cut the ends. Your bow is done.




Sgttttt simple rupenyer weh. Zie mati² ingat susah taw. Pape pun, thanx to -->> SplitCoastStampers for tutorial bergamba nih :) Balik karang Zie nk cube :)











Redbloodsnow Crafting Teritory

9 comments:

Ena said...

walllamakkk..
cantekkk lah zie..

* mEsSy * said...

wewit!! shempoi lorh..

^_^

♥ suterakasih ♥ said...

ya ampunnn..cmya duhal ikat reben !!
pttla lamak tok kmi ngikat sik kacak haha

farahfatihah said...

zie thanks a lot!!!!

Roslan said...

menarik la...tq satu blog craft yg bagus

cik epal said...

tgh try blajar pulas riben nih. thanks zie...

Anonymous said...

totally agree with you.

My blog:
Credit Immobilier ou Rachat de credit immobilier

Hanie_Dew said...

Thanks a lot for sharing this..too logn wondering how to tie a nice ribbon..

fara said...

mana nak dapat papan utk hold riben tu ek?